ОПЕК знизить прогноз попиту на нафту на 1 млн. барелів на добу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ОПЕК знизить прогноз попиту на нафту на 1 млн. барелів на добу

Енергетика
159
Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК), щоб протистояти падінню цін, буде змушена на черговому своєму засіданні 15 березня внести корективи в прогноз попиту на нафту і знову підніме питання про скорочення обсягів видобутку.
З такою заявою виступив у понеділок генеральний секретар картелю Абдулла аль-бадрі, передає Reuters.
Згідно з останнім прогнозом ОПЕК, в 2009 році попит на нафту повинен знизитися на 580 тис. барелів на добу - до 85,13 млн. барелів на добу. Але, на думку керівників ОПЕК, у реальності ця цифра повинна бути переглянута, і новий прогноз зниження попиту на "чорне золото" в 2009 році складе 1 млн. барелів на добу. Відповідна доповідь буде опублікований у цю п'ятницю, повідомив генсек ОПЕК. Оцінка попиту є ключовим моментом при визначенні змін в обсяги видобутку.
Що стосується цін в умовах постійно падаючого попиту, то, за словами Абдулли аль-бадрі, вони вже зараз "не цілком влаштовують" членів ОПЕК, хоча "на тлі економічної кризи вони не такі вжн й погані" .
Разом з тим, в ОПЕК впевнені, що тенденція до зниження нафтових цін збережеться", тому питання про нове зниження обсягів добуває нефти ще залишається відкритим.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас