Merck & Co придбав Schering-Plough за 41,1 млрд дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Merck & Co придбав Schering-Plough за 41,1 млрд дол.

Фондовий ринок
490
Американський фармацевтичний гігант Merck & Co оголосив про придбання крупної науково-дослідної фармацевтичної компанії Schering-Plough за 41,1 млрд дол., передає Associated Press.
Керівництво Merck покладає великі надії на це рішення і вважає, що тепер компанії не витрачатимуть сили і кошти в конкурентній боротьбі, а навпаки доповнять сильні сторони один одного, що поліпшить їх позиції і дасть їм можливість добитися стабільного зростання.
Очікується, що операція дозволить Merck стати другою за величиною фармацевтичною компанією в світі після американської Pfizer Inc.
У 2008 р. спільні продажі Merck & Co і Schering-Plough склали 47 млрд дол., що всього на 1 млрд дол. менше, ніж продажі Pfizer Inc., зафіксовані в тому ж періоді на рівні 48,42 млрд дол.
Компанія Merck & Co. - одна з найбільших фармацевтичних компаній в Сполучених Штатах, створена свого часу на основі активів німецької Merck KGaA (конфіскованих за підсумками Першої світової війни). Компанія займається виробництвом ліків, а також розробкою вакцин. Загальний штат компанії складає приблизно 32 тис. співробітників. Чистий прибуток компанії в 2008 р. склав 7,8 млрд дол.
Schering-Plough - науково-дослідна фармацевтична компанія, заснована в 1928 р.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас