Ціни на житло в ОАЕ впали на 25 відсотків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на житло в ОАЕ впали на 25 відсотків

Нерухомість
669
За п'ять місяців ціни на житлову нерухомість в Об'єднаних Арабських Еміратах знизилися на 20-25 відсотків.
Про це агентство Bloomberg повідомляє з посиланням на дані Morgan Stanley. Агентство відзначає, що ринок житла Дубаї, відомий своїми проектами з будівництва нерухомості на штучних островах, переживає не кращі часи.
До початку світової фінансової кризи протягом п'яти років ринок тільки ріс: ціни на житло збільшилися в 4 рази. Однак з вересня по кінець січня вартість житла в Дубаї знизилася на 25 відсотків, а в Абу-Дабі – на 20 відсотків. Ринок іпотечного кредитування ОАЕ також постраждав від фінансової кризи.
Найбільші будівельні компанії країни зазнають труднощів, зокрема, через неоплачені урядом ОАЕ рахунки. Так, заборгованість перед Arabtec Holding, найбільшою девелоперською компанією в Дубаї та основним виконавцем будівельних замовлень уряду, на кінець минулого року становила 1,360 мільярда доларів. Борги в держави є й перед компанією Emaar Properties, яка є забудовником комплексу Burj Dubai ("Вежа Дубаї"), який повинен стати найвищою будівлею на планеті.
Агентство відзначає, що в умовах кризи туристичного і фінансових секторів у Перській затоці, будівельні компанії ОАЕ, можливо, є першими претендентами на фінансову допомогу держави в розмірі 10 мільярдів доларів. За даними самих девелоперів, кошти від уряду вже почали надходити на їхні рахунки.
Криза також змушує девелоперів об'єднувати свої зусилля. Зокрема, Arabtec оголосила про створення дочірньої компанії разом з компанією CPC Services. Уже за перший рік свого існування нова компанія має намір одержати дохід у розмірі 400 мільйонів доларів. У перспективі ж вона має намір стати найбільшою будівельною компанією в ОАЕ.
Відзначимо, що раніше газета Gulfnews повідомляла, що стабілізація цін на ринку нерухомості в Дубаї почнеться в 2011 році, але перші ознаки поліпшення ситуації на ринку з'являться вже в 2010 році. За даними видання, на даний момент реалізація більшості великих проектів, початих девелоперами в ОАЕ, припинена. Багато потенційних покупців і інвесторів зайняли вичікувальну позицію. Банки припинили як видачу кредитів будівельним компаніям, так і іпотечне кредитування пересічних громадян.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас