КНДР погрозила розпочати війну у разі знищення або перехоплення свого супутника — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КНДР погрозила розпочати війну у разі знищення або перехоплення свого супутника

1409
КНДР має намір почати бойові дії проти США, Японії і Південної Кореї у разі знищення або спроби перехоплення свого супутника, запуск якого планується на найближчий час, передає агентство "Сіньхуа".
Як йдеться в повідомленні штабу північнокорейських збройних сил, відповіддю на будь-яку спробу перехоплення супутника, який, згідно офіційної версії, запускається виключно в мирних цілях, стане повномасштабне використання всіх військових сил і засобів, які є у КНДР.
Незадовго до цього збройні сили Північної Кореї були приведені в стан повної боєготовності у зв'язку з початком навчань південнокорейських і американських військ, які почнуться сьогодні.
У повідомленні північнокорейського Центрального телеграфного агентства Кореї (KCNA) наголошувалося, що Пхеньян стурбований новими навчаннями, які продовжуватимуться удвічі довше за подібні навчання, проведені роком раніше.
30 січня ц.р. КНДР оголосила про вихід зі всіх військових і політичних угод з Південною Кореєю. Тоді Пхеньян звинуватив владу Південної Кореї в тому, що вона звела до нуля всі попередні зусилля з досягнення миру в регіоні і поставили півострів на грань нової війни.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас