Фондові торги в Японії закрилися зниженням індексу Nikkei до рівня 26-річої давнини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондові торги в Японії закрилися зниженням індексу Nikkei до рівня 26-річої давнини

Фондовий ринок
103
Торги на фондовому ринку Японії завершилися в понеділок падінням індексу Nikkei 225 на 1,2% - до 7086,03 пункту. Це найнижче значення зведеного індексу Токійської фондової біржі за останні 26 років - з жовтня 1982 року. Індекс широкого ринку Topix опустився на 1,5% - до 710,53. Розпродаж обумовили макроекономічні новини, як із самої Японії, так і зі США - основного ринку збуту японських виробників.
У понеділок Міністерство фінансів Японії опублікувала дані про стан поточних статей платіжного балансу за січень, згідно яким вперше за останні 13 років країна відчуває дефіцит з цього показнику в 172,8 млрд. ієн, або близько $1,8 млрд. Аналітики прогнозували, що дефіцит платіжного балансу складе як мінімум в 10 разів менше.
Не додали трейдерам впевненості й дані щодо росту американського безробіття, опубліковані наприкінці минулого тижня.
Падіння котирувань відбулося практично для всіх секторів японської економік за винятком нафтового, де котирування пішли вгору на тлі подорожчання чорного золота до $47 за барель. Папери Inpex Corp. подорожчали на 4,5%.
За підсумками торгів помітно просіли японський автопром і виробники електроніки, орієнтовані на американський ринок. Акції Honda Motor Co. подешевіли на 2,1%, папери Toyota Motor Corp. не настільки значно - на 0,3%. Акції Canon Inc. впали в ціні на 1,4%.
Компанії японського фінансового сектора також завершили день у червоній зоні. Акції Mitsubishi UFJ Financial Group - найбільшого банку країни - подешевіли на 5%, папери другого за величиною банку Mizuho Financial Group - на 3,4%.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас