Аукціонний дім не ставить під сумнів продаж особистих речей Ганді — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аукціонний дім не ставить під сумнів продаж особистих речей Ганді

140
Аукціонний дім Antiquorum Auctioneers не ставить під сумнів продаж на торгах у четвер особистих речей батька індійської нації Махатми Ганді, що викликав скандальну реакцію в Індії з вимогою зняти національні реліквії з торгів.
"Antiquorum радий тому, що речі, що належали Махатмі Ганді, одному з найбільших духовних і політичних лідерів 20-го століття, будуть повернуті на батьківщину. Ми знаємо, що такою була надія народу Індії, як і багатьох інших людей в усьому світі", - прокоментував торговий дім угоду, яку багато поставили під сумнів.
Кишеньковий годинник, окуляри, чаша з підносом і сандалії, що належали ідеологові індійської незалежності, були продані за 2 мільйони 96 тисяч доларів при оцінці 20-30 тисяч доларів.
Власник речей - колекціонер і послідовник навчання Ганді Джеймс Отіс буквально перед самим аукціоном заявив пресі, що знімає лот з торгів, однак індійські реліквії були виставлені на аукціон.
"В остаточному підсумку лот пішов до видатного індійського бізнесмена, який має намір повернути речі в Індію для постійної громадської демонстрації", - говориться в заяві Antiquorum Auctioneers. Торговий дім висловлює надію на те, що його позиція у зв'язку з ажіотажним продажем речей Ганді лише зміцнить репутацію та авторитет Antiquorum.
Звістка про виставляння особистих речей Ганді на аукціоні відразу викликала жорстку критику з боку індійського уряду. Незважаючи на рішення Вищого суду Делі, що забороняє продаж безцінних для будь-якого індійця предметів, Отіс весь цей час відмовлявся зняти предмети з торгів, висуваючи індійській владі низку умов, зокрема, збільшення видатків бюджету на бідних.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас