США можуть почати військово-технічну співпрацю з Лівією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США можуть почати військово-технічну співпрацю з Лівією

168
Сполучені Штати можуть почати військово-технічну співпрацю зі своїм колись заклятим ворогом - з Лівією. Сполучені Штати готові поставляти Лівію військово-транспортні літаки і системи для берегової охорони і безпеки меж. Про це агентство Reuters повідомила офіційний представник Міністерства оборони США, підполковник армії Елізабет Хибнер. "Початкові контакти між оборонними відомствами двох країн пройшли дуже позитивно", - заявила Е.Хибнер. "Ми розглядатимемо запити Лівії на оборонну техніку, яка дозволить їм наростити оборонні потужності в зонах наших загальних інтересів", - сказала представниця Пентагону.
За чинним американським законодавством, до Лівії заборонено продавати бойові озброєння. Ця політика сходить до конфронтації 80-х рр., коли США перервали діпотношенія з Лівією, віднісши її до країн - посібників міжнародного тероризму. Вашингтон звинувачував Лівію в причетності до теракту на літаку американської авіакомпанії Panam в небі над Шотландією в 1988 р.
У 2003 р. Лівія оголосила про згортання програм по створенню зброї масового знищення і погодилася почати виплати компенсацій сім'ям загиблих в результаті теракту на літаку Panam. У 2004 р. Вашингтон і Тріполі відновили діпотношенія. Минулого року до Лівії зробила історичний візит тодішня держсекретар США Кондоліза Райс, а на початку цього року Лівія і США підписали "протокол про наміри", направлений на розвиток двосторонньої військово-технічної співпраці.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас