Експерти очікують подорожчання нафти наступного тижня через зниження видобутку ОПЕК — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти очікують подорожчання нафти наступного тижня через зниження видобутку ОПЕК

Енергетика
240
Вартість нафти на наступному тижні може вирости на очікуваннях, що зниження видобутку країнами-членами ОПЕК почне позначатися на американських запасах і імпорті, повідомило агентство Bloomberg.
Двадцять із 40, або 50% аналітиків, що брали участь в опитуванні, очікують підвищення ціни нафти. Дев'ять респондентів (28%) прогнозують підвищення вартості, і одинадцять респондентів вважають, що значних змін не відбудеться.
ОПЕК скорочувало видобуток нафти в лютому сьомий місяць підряд, згідно з даними опитування компаній і виробників. З вересня минулого року організація прийняла три рішення про зниження виробництва.
Комерційні запаси нафти в США минулого тижня зменшилися на 757 тис. барелів (0,22%) - до 350,59 млн барелів, повідомило міністерство енергетики країни в середу. Це рекордне скорочення цього року.
Імпорт за тиждень, що завершився 20 лютого, знизився на 24 тис. барелів на добу - до 8,77 млн б/д, що є мінімальним рівнем з вересня.
У минулу п'ятницю більшість аналітиків очікувала підвищення вартості нафти. Квітневі ф'ючерсні контракти на нафту марки WTI на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) подешевшали з понеділка по четвер на $1,15 (2,6%) - до $43,61 за барель. Однак з початку торгів 6 березня ціна виросла на ті ж 2,6% і становила $44,76 за барель, що збігається з рівнем на закриття торгів у минулу п'ятницю.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас