Індекси в США знизилися в четвер слідом за акціями банків, у п'ятницю ф'ючерси продовжують падати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекси в США знизилися в четвер слідом за акціями банків, у п'ятницю ф'ючерси продовжують падати

Фондовий ринок
72
Американські фондові індекси знизилися в четвер слідом за падінням котирувань акцій банків, повідомило агентство Bloomberg. Негативний вплив на ринок зробило погіршення міжнародним рейтинговим агентством Moody's прогнозу рейтингів JPMorgan, а також той факт, що уряд Китаю, говорячи про плани збільшення держінвестиций в економіку, відмовився від оголошення конкретних цифр.
У п'ятницю котирування ф'ючерсів на індекси продовжують знижуватися, до 8:24 мск їхнє падіння становить у середньому 0,2%.
Moody's змінило на "негативний" зі "стабільного" прогноз рейтингів JPMorgan Chase & Co. і всіх його підрозділів. "Негативний" прогноз, відповідно до прес-релізу агентства, відображає очікування, що негативний вплив на результати банку продовжить робити великий обсяг резервів на можливі втрати по позичках, а також висока вартість запозичення коштів у наступні 1-1,5 року на тлі посилення фінансової напруженості в США і глобальній рецесії.
Вартість акцій JPMorgan опустилася на 14% - до $16,6 - мінімального рівня з жовтня 2002 року.
Паперу Wells Fargo подешевшали на 16% - до $8,12, що є мінімумом за 13 років, Bank of America - на 12% - до $3,17 (мінімум з 1984 року). Ціна акцій Citigroup упала на 9,7% - до $1,02, у ході торгів вона опускалася нижче $1 уперше за всю історію банку.
Індекс S&P 500 Financial звалився до закриття ринку на 9,9%, що стало найзначнішим падінням серед 10 основних галузевих груп S&P.
Ціна паперів General Electric знизилася в четвер на 0,5% - до $6,6 - найнижчого рівня з листопада 1992 року, незважаючи на спростування компанією чуток про те, що її фінансовому підрозділу може знадобитися додатковий капітал. GE також заявила, що цей підрозділ компанії буде прибутковим цього року.
Вартість акцій General Motors звалилася на 15% - до $1,86 - після того, як аудитор заявив про побоювання щодо того, що автомобільна компанія виживе.
"Інвестори уникають акцій як класу активів, - зазначає головний інвестиційний директор Guggenheim Partners Asset Management Скотт Майнерд. - Ринок намагається упокоритися з думкою про те, що перспективи корпоративних прибутків несприятливі, і ситуація в економіці не покращиться найближчим часом".
Котирування акцій енергетичних і гірничодобувних компаній упали в четвер через те, що прем'єр Держради КНР Вень Цзябао Китай заявив у четвер, що має намір підтримувати швидке економічне зростання у країні за рахунок "значних" державних інвестицій, але втримався від конкретики, що було сприйнято інвесторами негативно.
Акції Exxon Mobil подешевшали на 5,3% - до $62,22, Alcoa - на 16% - до $5,26 - мінімального рівня з 1988 року.
"Ситуація в глобальній економіці як і раніше погіршується, і запропонований урядом Китаю план стимулювання економіки, на який розраховували інвестори, не був конкретним, - зазначає керуючий Knight Equity Markets Пітер Кенні. - Найбільш оптимістичні учасники сподіваються на те, що ринок утримається на поточних рівнях. Ніхто вже не чекає ралі".
Індекс Dow Jones Industrial Average знизився до закриття ринку в четвер на 281,4 пункту (4,09%) - до 6594,44.
Standard & Poor's 500 опустився на 30,32 пункту (4,25%), склавши 682,55.
Значення індексу Nasdaq Composite зменшилося на 54,15 пункту (4%) - до 1299,59.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас