Що таке цільовий валютний аукціон? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Що таке цільовий валютний аукціон?

Кредит&Депозит
1421
Національний банк України дає такі роз'яснення про процедуру проведення цільового валютного аукціону для задоволення потреб клієнтів банків – фізичних осіб, які обумовлені необхідністю погашення заборгованості за кредитом, отриманим в іноземній валюті.
Формування реєстру кредитних договорів, відповідно до яких купується іноземна валюта на валютному аукціоні, проводиться вповноваженим банком за узгодженням із клієнтом і до реєстру включається інформація лише по кредитних договорах оформлених до 15.10.2008 року. Куплена іноземна валюта повинна бути використана винятково для забезпечення виконання зобов'язань в іноземній валюті по кредитних договорах відповідно до реєстру кредитних договорів.
Керуючі банків повинні забезпечити продаж іноземної валюти, купленої на валютному аукціоні за курсом, який не може перевищувати курс аукціону +0,2 відсотка від суми купівлі, яка становить збір на обов'язкове державне пенсійне страхування. Стягнення будь-яких комісій при здійсненні операцій з погашення заборгованості фізичних осіб за кредитними договорами або підвищення курсу продажу іноземної валюти по таких операціях забороняється.
Куплена на валютному аукціоні іноземна валюта повинна бути використана за цільовим призначенням протягом п'яти робочих днів із дня зарахування цієї валюти на кореспондентський рахунок уповноваженого банку.
Керуючі уповноважених банків повинні забезпечити особистий контроль за використанням купленої на валютному аукціоні іноземної валюти за цільовим призначенням.
Уповноважені банки в обов'язковому порядку інформують клієнта про курс гривні до іноземної валюти, за яким банком була здійснена купівля іноземної валюти на валютному аукціоні в Національному банку України.
З метою інформаційного забезпечення клієнтів керівники вповноважених банків і керівники відповідних територіальних управлінь повинні визначити телефон «гарячої лінії» і відповідальних фахівців, які будуть надавати інформацію про умови проведення валютних аукціонів і процедури погашення заборгованості по кредитах в іноземній валюті.
За матеріалами:
Деньги.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас