Банкам знадобляться 50 млрд. дол. через втрати в Центральній і Східній Європі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкам знадобляться 50 млрд. дол. через втрати в Центральній і Східній Європі

Валюта
716
Європейським фінансовим інститутам, можливо, буде потрібно залучити до 40 млрд. євро ($50 млрд.) додаткового капіталу до 2010 року через втрати в Центральній і Східній Європі, повідомляє Bloomberg з посиланням на JPMorgan Chase & Co.
Банки Північної Європи, включаючи Swedbank AB, SEB AB і Danske Bank A/S, будуть потребувати 8 млрд. євро на покриття безнадійних кредитів у країнах Балтії, у той час як австрійським банкам, таким, як Raiffeisen International Bank-Holding AG і Erste Group Bank AG, може знадобитися 5 млрд. євро, вважають аналітики JPMorgan.
Усього неліквідних активів може скопитися на суму 270 млрд. євро., особливо сильно при цьому постраждають шведські та австрійські банки, тому що вони в першу чергу відчують наслідки спаду в країнах Східної Європи.
Міжнародний валютний фонд уже запропонував допомогу Латвії, Угорщині, Сербії та Україні. Список може бути продовжений за рахунок Болгарії, Румунії, Литви та Естонії, згідно з дослідженням Capital Economics.
На банки з Австрії, Італії, Франції, Бельгії, Німеччини і Швеції припадає 84% банківських кредитів у країнах Центральної і Східної Європи, згідно з даними Moody's Investors Service. У зв'язку із цим, дочірні фінансові установи західноєвропейських фінансових груп можуть зіткнутися зі скороченням своїх рейтингів, заявило раніше Moody's.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас