НБУ зобов'язав банки продавати йому куплені на аукціонах і не використані протягом 5 днів долари — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ зобов'язав банки продавати йому куплені на аукціонах і не використані протягом 5 днів долари

Валюта
1189
Національний банк зобов'язав банки у разі придбання на аукціонах доларів у НБУ для погашення позичальниками валютних кредитів і у разі невикористання цих доларів протягом 5 робочих днів за призначенням, продавати їх назад Нацбанку за курсом купівлі.
Про це сказано в повідомленні НБУ.
"У разі невикористання протягом п'яти робочих днів купленої банком у Національного банку іноземної валюти банк зобов'язаний на шостий робочий день продати невикористану валюту Нацбанку за курсом купівлі в день аукціону", - сказано в повідомленні.
НБУ також вимагає від банків вести роз'яснювальну роботу з позичальниками про порядок і умови проведення цільових валютних аукціонів і про механізм погашення кредитів в іноземній валюті фізичними особами.
"Всі роз'яснення цих питань надаються клієнтам безпосередньо банками", - сказано в повідомленні.
Наступний, третій, аукціон із продажу банкам доларів для погашення позичальниками валютних кредитів НБУ планує провести 6 березня.
Як повідомляло агентство, 27 лютого НБУ провів перший аукціон із продажу доларів для погашення позичальниками валютних кредитів.
Під час першого аукціону 12 банків купили в НБУ 34,53 млн. доларів за курсом 7,80 UAH/USD.
4 березня відбувся другий валютний аукціон, під час якого 49 банків купили в Нацбанку 61,03 млн. доларів для погашення фізичними особами-позичальниками валютних кредитів.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас