МВФ: Країнам, що розвиваються, буде потрібно ще 25 млрд дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ: Країнам, що розвиваються, буде потрібно ще 25 млрд дол.

Казна та Політика
225
Міжнародний валютний фонд попередив, що глобальна фінансова криза відіб'ється на бідних націях і 22 країнам в 2009 р. можуть потрібно 25 млрд дол. додаткового фінансування, щоб подолати спад, передає Reuters.
Грунтуючись на своїх прогнозах, МФВ повідомив, що якщо світові умови різко погіршають, 22 країнам будуть необхідні кошти в розмірі до 140 млрд дол.
"Я передбачаю наростаючі проблеми для країн, що розвиваються, - сказав директор фонду Домінік Стросс-Кан, що управляє, назвавши це явище "третьою хвилею" кризи.
Він чекає, що все більше країн звертатимуться до фонду за фінансуванням. "Я чекаю, що дуже скоро з'явиться велика кількість нових або розширених угод про кредити", - сказав Стросс-Кан в
Brookings Institution, дослідницькій організації у Вашингтоні. Він виступив під час обговорення випуску нової доповіді МВФ, що розглядає вплив кризи на країни з низьким доходом.
Згідно поточним оцінкам МВФ, загальні втрати платіжних балансів 38 країн, що розвиваються, можуть досягти 165 млрд дол., а у разі якнайгіршого сценарію, ця сума зросте до 216 млрд дол.
Резерви в 22 країнах, як очікується, впадуть нижче за обсяг імпорту за три місяці, а збитки досягнуть 25 млрд дол., що еквівалентне близько 80% щорічної допомоги бідним країнам за останні п'ять років.
Країни, що розвиваються, постраждали від падіння попиту на експортні товари і істотного зниження переказу грошей від людей, що працюють за кордоном, оскільки економіки США і Європи скоротилися. Різке скорочення прямих іноземних інвестицій очікується приблизно в половині всіх низькодоходних країн.
Стросс-Кан повідомив, що зниження цін на продукти харчування і енергоносії повинні трохи полегшити долю бідних країн, завдяки уповільненню інфляції.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас