Крим знизив градус — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Крим знизив градус

1760
За січень випуск кримського коньяку знизився на 67,6%
Якщо держава не вживе термінових заходів, на думку операторів галузі, країна втратить чверть урожаю винограду.
Заступник міністра аграрної політики Криму Микола Полюшкін повідомив, що Жовтневий винно-коньячний завод, один з великих виробників автономії, зупинився через відсутність реалізації продукції. "У підсумку це дуже серйозно вплинуло в цілому на показники по Криму", - сказав чиновник. Він також нагадав, що завод збільшив обсяги виробництва наприкінці минулого року і забезпечив зростання більше 130%, однак через відсутність реалізації в січні підприємство зупинило свою роботу.
Через проблеми з реалізацією знизили виробництво вина і винної продукції Бахчисарайський винзавод - на 82,5%, кримська компанія "Діоніс" - на 58,9%, завод марочних вин і коньяків "Коктебель" - на 20%. За словами Миколи Полюшкіна, у січні не випускало продукцію кримське підприємство компанії "Алеф-Виналь", а обладнання Першотравневого винзаводу було "передано в оренду".
Заступник міністра вважає, що зниження обсягів виробництва на кримських підприємствах, що випускають підакцизну продукцію, викликане і необхідністю переходу на використання підакцизних марок нового зразка. Із цієї причини тільки виробництво вина в Криму було знижено на 26,9%.
Микола Полюшкін також повідомив, що в січні в Криму впало виробництво лікеро-горілчаної продукції на 38,2% у зв'язку з фінансово-економічною політикою власників заводу компанії "Союз-Віктан" (Сімферополь). "Вони планомірно знижують випуск по кримській філії фірми", - заявив чиновник. Крім того, компанія "Діоніс" взагалі припинила випуск горілки у зв'язку "із затовареністю складів і проблемою при реалізації".
Виноробне підприємство "Сонячна долина" теж знизило випуск. "Ми не можемо працювати на склад, тому через зниження реалізації ми були змушені знизити обсяги виробництва", - відзначає директор з маркетингу "Сонячної долини" Олександр Подарцев. Але вижити в умовах зниження попиту на алкогольну продукцію допомагають експортні поставки. "Зараз постачання за кордон більш-менш стабільні", - говорить маркетолог.
Учасники ринку відзначають загальну тенденцію зниження попиту на алкоголь. Втім, відзначає Олександр Подарцев, субпреміальний сегмент став менш затребуваний, ніж планувалося. "Найбільшим попитом зараз користується дорогий алкоголь і дешевий", - вважає він.
Це підтверджує і директор ВАТ "АПФ "Таврія" (Перший національний виноробний холдинг) Олександр Сидоренко. "Ми відчуваємо зниження попиту по марочних винах на користь нижнього цінового сегмента", - говорить пан Сидоренко. За його словами, на "Таврії" було зниження виробництво на 10%, що пов'язано з гальмуванням по системі платежів роздробу.
Представники галузі вже звернулися в Кабмін і підтримали ідею кредитування рітейлу. Але на умовах, що взаєморозрахунки повинні насамперед проводитися з національним виробником. У випадку подальшого ступору в розрахунках мереж із заводами країна втратить до 25% урожаю винограду. Оскільки коштів на проведення хімічної обробки виноградників поки немає.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас