Порошенко підсолодить росіян — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко підсолодить росіян

943
Один з найбільших виробників кондитерських виробів в Україні корпорація Roshen, підконтрольна бізнесменові Петру Порошенкові, планує обзавестися ще однією фабрикою в Липецьку.
Цього разу росіян нагодують шоколадом.
Корпорація Roshen раніше купила фабрику "Ликонф" у Липецьку. Зараз же вирішила обзавестися ще однією. Одержати дозвіл на будівництво другого підприємства виробник планує до кінця 2009 р. Як сказав президент корпорації В'ячеслав Москалевський, кошти на будівництво фабрики можуть бути як позикові, так і власні. "Але ми розраховуємо на власні", - відзначив він. Потужність фабрики планується на рівні 10 тис. т продукції, а передбачувана площа - 40-50 тис. кв. м. "Зараз кожна третя карамелька в Росії наша, після відкриття шоколадної фабрики кожна третя шоколадка стане нашою", - сподівається менеджер.
У той же час Roshen відклала будівництво другої кондитерської фабрики у Вінниці через несприятливу кон'юнктуру ринку. "У квітні в нас буде вже проект на фабрику, але будувати її зараз, напевно, не потрібно", - сказав В'ячеслав Москалевський.
При цьому варто відзначити, що експорт українських солодощів у РФ росте щорічно. Так, "АВК" більше чверті своєї продукції відправляє північному сусідові. Підприємство продає на сусідньому ринку не стільки дорогі, скільки солодощі, що відрізняються від конкурентів. За підсумками минулого року, "АВК" збільшила обсяг експорту в РФ на 23% у грошовому вираженні.
Одночасно вже довгий час "АВК" фокусується на постачаннях у Росію переважно шоколадних виробів. Для виробництва таких продуктів необхідні сучасні виробничі лінії, якими оснащені фабрики в Україні і які не завжди мають навіть лідери російського кондитерського ринку. "При цьому в нас достатній запас виробничих потужностей для того, щоб насичувати внутрішній ринок і одночасно задовольняти попит російських споживачів", - відзначає директор кондитерської компанії "АВК" Андрій Дикунов.
Після введення Росією в 2001 р. мита на українську карамель вітчизняні кондитери вирішили убезпечити свій бізнес будівництвом виробництва на території РФ. "КОНТІ" придбала кондитерську фабрику в Курську. Там же побудувала виробничо-логістичний комплекс. Як відзначають в "КОНТІ", розвиток бізнесу в Росії - основне завдання компанії на найближчі роки. У планах "КОНТІ" збільшення в РФ своєї частки ринку з 3% до 5%.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас