Ющенко підтримує дії СБУ, що розслідує справу за підозрою посадових осіб "Нафтогазу" і митниці у посадовому злочині — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко підтримує дії СБУ, що розслідує справу за підозрою посадових осіб "Нафтогазу" і митниці у посадовому злочині

Енергетика
661
Президент України Віктор Ющенко повністю підтримує дії співробітників Служби безпеки, які порушили і розслідують кримінальну справу за підозрою посадових осіб Національної акціонерної компанії (НАК) "Нафтогаз України" і митниці в скоєнні посадового злочину.
Про це заявила прес-секретар президента Ірина Ванникова, повідомила прес-служба глави держави в середу.
"Спецслужба діє винятково на законних підставах і в рамках повноважень, визначених законодавством", - сказала вона.
У той же час, за її словами, глава держави застерігає СБУ від будь-яких протиправних дій, насамперед, від порушення законних прав і свобод громадян. "Законність буде неухильно дотримуватися", - сказала вона.
"Дії співробітників СБУ досить жорсткі, як того і вимагають обставини цієї справи. Президент переконаний: у розслідуванні виявлених зловживань саме і потрібно проявляти рішучість і наполегливість. Період слабості і професійної апатії в діяльності правоохоронних органів потрібно закінчувати", - підкреслила прес-секретар.
Вона додала, що глава держави розраховує на професіоналізм і юридичну бездоганність у всьому комплексі юридичних і слідчих заходів.
"Президент категорично не сприймає весь політичний гамір, який зараз виник навколо цієї справи і дій СБУ. Усі голосні заяви – сигнал суспільству про те, чиї корисливі інтереси зачепили дії співробітників СБУ", - сказала Ванникова.
Вона також повідомила, що керівництво СБУ постійно тримає президента в курсі всіх обставин цієї справи. Глава держави особисто контролює хід розслідування.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас