Краще від S&P 500 поводяться 14 ринків emerging markets, але це може швидко закінчитися — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Краще від S&P 500 поводяться 14 ринків emerging markets, але це може швидко закінчитися

Фондовий ринок
416
Чотирнадцять фондових ринків країн з економікою, що розвивається, (emerging markets) з 23, що входять у розрахунки індексу MSCI Emerging Markets, показують більш гарні зміни в порівнянні з американським індикатором Standard & Poor's 500, пише Marketwatch.
Однак стелю такої відмінності тенденцій, можливо, уже пройдено, про що свідчить падіння деяких ключових ринків emerging markets минулого тижня, відзначає видання.
Причиною більш позитивної ситуації в багатьох державах даної категорії було те, що інвестори ставили на економіки, що сильно залежить від експорту і сировини. На їхню думку, саме такі країни першими одержать вигоду, коли світова економіка почне відновлення.
Інвестори зараз чекають безсумнівних ознак того, що воно наближається, але якщо їх не буде, ралі на emerging markets припиниться, вважають аналітики.
Експерти Citigroup минулого місяця погіршили короткостроковий прогноз для бразильського фондового ринку до "нейтрально" з "вище ринку", пославшись на його більш сильне зростання у порівнянні з багатьма іншими країнами торік.
Індекс біржі Шанхая злетів на 16% з листопада, тому його корекція також не буде сюрпризом, відзначає головний технічний аналітик Delta Global Advisors Брюс Заро. "Коли ви одержуєте такий злет, деяка фіксація прибутку повинна відбутись", - вважає він.
Підйом ринків emerging markets не був безхмарним, за підсумками минулого року, наприклад, бразильський індикатор Bovespa втратив 53%, Shanghai Composite - 65%, тайваньський Taiex - 46% і аргентинський Merval - 54%. Дані про збільшення апетиту на сировину з боку Китаю, найбільшого у світі споживача багатьох промислових металів, допомогли зростанню деяких із цих ринків.
Однак не всі держави emerging markets приєдналися до недавнього ралі, багато країн Східної Європи демонструють результати ще більш погані, ніж S&P 500. Зокрема, російський індекс РТС упав на 14% через падіння попиту і цін на нафту та природний газ.
Хоча emerging markets дають величезні можливості, але залишаються ризикованим класом активів, відзначають фахівці.
Зміна фондового ринку країн emerging markets і США з 21 листопада по 2 березня:
Бразилія 16
Аргентина 14
Китай 10
Індонезія 10
Колумбія 8,3
Таїланд 8
Тайвань 6,4
Південна Корея 5,1
Ізраїль 5
Філіппіни 3,1
Малайзія 2,6
Марокко 2,4
Туреччина 2,2
Чилі 1,7
Чехія -20
Польща -20
Росія -14
S&P 500 12,4
Угорщина -12
Перу -12
Мексика -7,2
Єгипет -3
Індія -3
ПАР -3
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас