НБУ не буде продавати валюту за курсом інтервенцій банкам-спекулянтам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ не буде продавати валюту за курсом інтервенцій банкам-спекулянтам

Валюта
2467
Національний банк України буде щодня надавати банкам інформацію про середньозважений курс валют і рекомендує використовувати його як орієнтир у роботі.
Про це говориться в телеграмі НБУ №13-411/1315-3189 від 4 березня ц.р., текст якої є в розпорядженні УНІАН.
Згідно з наданою інформацією, паралельно з офіційними курсами гривні до банківських металів, які встановлюються наступного дня, довідково буде надаватися інформація щодо курсів і обсягів купівлі-продажу долара США, євро, англійських фунтів стерлінгів і російських рублів на міжбанківському валютному ринку України за поточний день.
"Звертаємо увагу керівників банків, що зазначені середньозважені курси необхідно довести до дилерів банків для використання в роботі як орієнтира при здійсненні операцій з купівлі-продажу іноземної валюти і для застосування банком на міжбанківському валютному ринку (включаючи внутрішні операції банку із клієнтами) відповідної вартості іноземної валюти", - говориться в телеграмі Нацбанку.
Раніше Нацбанк України заявляв, що при інтервенціях не буде реалізовувати валюту тим банкам, які будуть продавати свою валюту за завищеним, спекулятивним курсом.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас