Побиття Турчинова з боку податкової міліції не було і бути не могло — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Побиття Турчинова з боку податкової міліції не було і бути не могло

109
13 вересня, в ході широкомасштабної операції податкової міліції, спрямованої на боротьбу з “відмиванням” брудних грошей, було затримано групу осіб, які здійснювали незаконну конвертаційну діяльність. Операція проводилася в містах Києві, Дніпропетровську, Одесі та в інших містах України. Оперативно-розшукові заходи, в ході яких задокументовано декілька епізодів протиправної діяльності затриманої організованої групи, здійснювалися протягом тривалого часу.
Під час проведення операції один з активних учасників групи “конвертаторів” був спійманий на “гарячому” з дуже значною сумою грошей в Києві, на бульварі Лесі Українки, неподалік офісу партії “Батьківщина”.
Він представився помічником народного депутата Турчинова. Затриманому було надано можливість зателефонувати, якою він і скористався.
Під час складання протоколу до працівників податкової міліції підійшли особи, які виявились охоронцями народного депутата Турчинова, і зробили спробу перешкодити здійсненню законних процесуальних дій.
Незабаром і сам народний депутат Олександр Турчинов, не гаючи часу на представлення та з’ясування подій, втрутився в ситуацію – настільки енергійно, що навіть розбив правицею лобове скло автомобіля, в якому знаходився затриманий і складався протокол.
Посилання пана Турчинова на те, що він вважав правоохоронців невідомими особами, а затримання – нападом, безпідставні.
Народному депутату з самого початку перебігу подій пояснили, що відбуваються санкціоновані процесуальні дії податкової міліції. Співробітники міліції були у формі. Проте, пан Турчинов продовжував спроби перешкодити співробітникам податкової міліції у виконанні їх службових обов’язків. Машину із затриманим і речовими доказами – великою сумою грошей – довелося відвести з місця затримання.
Ніякого побиття народного депутата Турчинова, а тим більше замаху на його життя з боку податкової міліції не було і бути не могло.
У справі “конвертаційного центру” і затриманих активних учасників незаконної діяльності ведеться розслідування. Про його наслідки буде повідомлено.
За матеріалами:
ДПС України
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас