Азіатські індекси зростають на очікуваннях урядових заходів підтримки економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азіатські індекси зростають на очікуваннях урядових заходів підтримки економіки

Фондовий ринок
101
Фондові індекси Азії зростають у середу на очікуваннях, що уряди регіону і світу в цілому розширять програми стимулювання економічного зростання.
Оптимізм інвесторів щодо урядових заходів взяв гору над стурбованістю із приводу низького рівня автомобільних продажів у США і скорочення ВВП Австралії, повідомило агентство Bloomberg.
Зведений індекс Азіатсько-Тихоокеанського регіону MSCI Asia Pacific, що враховує ситуацію на 14 ринках, піднявся в середу на 0,5% - до 72,21 пункту. З початку року показник втратив 19%.
Японський індекс Nikkei 225 додав з відкриття сесії 0,9%. Китайський Shanghai Composite підскочив на 3,6%.
Австралійський фондовий індекс S&P/ASX 200 упав на 1,6% після того, як статистичне керування Австралії повідомило про скорочення ВВП вперше за 8 років у четвертому кварталі - на 0,5% у порівнянні із третім кварталом, коли зростання показника становило 0,1%.
"Світова рецесія вимагає швидкого реагування. Китай є однієї з небагатьох країн світу, де ми можемо побачити ознаки відновлення", - стверджує аналітик MU Investments Co. Хіросі Морікава.
Прем'єр Держради КНР Вень Цзябао оголосить у четвер про нову розширену програму стимулювання економіки, заявив колишній глава статистичного бюро Китаю Лі Дешуй. У четвер у Пекіні почнеться щорічне засідання Всекитайських зборів народних представників (вищого органа державної влади КНР).
Індекс ділової активності в промисловості Китаю виріс у лютому до 49 пунктів з 45,3 у січні; зростання індикатора триває вже третій місяць поспіль, що може свідчити про дієвість початих владою країни заходів з підтримки економіки. Значення індексу менеджерів закупівель, що становить менш 50, свідчить про скорочення виробництва. У листопаді індекс падав до 38,8.
"Ми бачимо деяке покращення в Китаї. Ситуація із внутрішнім споживанням покращилася на тлі реалізованих урядом стимулюючих програм", - вважає Полін Ден з Samsung Investment Trust Management.
Член ради Банку Японії Міяко Суду зазначив у середу, що ЦБ країни повинен дати сигнал про готовність до рішучих заходів для подолання рецесії. Нижня палата японського парламенту затвердила законопроект, на підставі якого близько 5 трлн ієн ($50 млрд) будуть вивільнені для цілей економічного стимулювання.
Вартість акцій найбільшого китайського виробника алюмінію Aluminum Corp. of China підскочила на 5,6% чекаючи нових заходів уряду країни.
Папери провідної страхової компанії Китаю China Life Insurance Co. подорожчали на 2,4% на заяві про те, що страховик вивчає можливості для придбань і поглинань на ринку.
Котирування акцій найбільшого ритейлера Японії Seven & I Holdings Co. здійнялися на 3,2%.
Акції світового автовиробника N1 Toyota Motor Corp. втратили в ціні 2% через рекордний обвал продажів автомобілів у США в лютому. Курс цінних паперів Honda упав на 3,5%.
Ціна паперів південнокорейського виробника автомобілів Hyundai піднялася в середу на 1,7%, оскільки компанії вдалося обмежити темпи падіння продажів, запропонувавши споживачам безпрецедентні заохочувальні програми. Продажі Hyundai скоротилися в США в лютому всього на 1,5%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас