Експерт: В найближчі дні індекс ПФТС може опуститися нижче 200 пунктів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: В найближчі дні індекс ПФТС може опуститися нижче 200 пунктів

Фондовий ринок
417
Найімовірніше, у найближчі дні індекс ПФТС таки подолає потужний опір і опуститься нижче 200 пунктів. Таку думку висловив брокер торговельного відділу ЗАТ "Альтана Капітал" (колишній "Юпрас Капітал" – ред.) Євген Пшенічкін. "Тоді його (індекс ПФТС – ред.) можна буде ловити вже в районі 150 пунктів", - додав він.
За словами брокера, зовнішній і внутрішній новинні фони до відкриття вчорашньої торговельної сесії складалися помірковано несприятливі. Торги на міжнародних фондових майданчиках напередодні завершилися у вкрай негативній зоні: американські і європейські індекси знизилися на 4-5%, російські – на 1-2%, азіатські – на 1-1,5%. "Як і раніше, тиснуть на ринок і новини про збитки вітчизняних підприємств", - відзначив Є.Пшенічкін.
За його словами, безпосередньо перед учорашнім відкриттям біржі ПФТС у ЗМІ з'явилася інформація про те, що міжнародне рейтингове агентство Standard and Poor's відкликало рейтинги "Азовсталі" на прохання компанії. Інвестори сприйняли цю новину негативно і по паперах даного емітента почалися масові розпродажі. Так, за першу годину торгів по акціях "Азовсталі" було укладено 8 угод, котирування знизилися на 10,62%. "Однак, подальша активність по даних паперах припинилася, і ціна впритул уперлася в сильний психологічний рівень 0,5 грн.", - сказав Є.Пшенічкін.
Найбільш сильно, за інформацією брокера, учора знизилися акції "Укртелекому" – за день котирування втратили 20%. Значна активність учора також була зафіксована по паперах "Укрнафти" (8 угод, +1,39%) і "Західенерго" (5 угод, +4,33%). "Саме ці емітенти і втримали індекс ПФТС від пробиття чергового технічного рівня", - відзначив Є.Пшенічкін.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас