У Києві накрили конвертаційний центр: добовий оборот - 1,5 мільйона — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві накрили конвертаційний центр: добовий оборот - 1,5 мільйона

Кримінал
4855
Учора співробітники управління СБУ в Києві та Київській області припинили діяльність конвертаційного центру
Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на брифінгу в Києві повідомила начальник прес-центру СБУ Марина Остапенко.
За її словами, у результаті спецоперації, яка була проведена разом із працівниками міліції, зроблено низку обшуків у чотирьох офісах тіньової фінансової структури, розташованих у Дніпровському і Голосіївському районах столиці.
У результаті спецоперації було вилучено готівкою понад 1,3 млн. грн. і 220 тис. іноземної валюти, комп'ютерів, печаток і фінансової документації фіктивних підприємств.
Як відзначила Остапенко, під видом оплати неіснуючих товарів і послуг близько 100 легальних комерційних підприємств із Київської, Одеської областей і Криму приховували від оподатковування і відмивали гроші через мережу фіктивних приватних підприємств.
Добовий оборот конвертаційного центру становив понад 1,5 млн. грн.
Крім того, у цій кримінальній угоді було задіяно більше 40 комерційних структур.
За допомогою махінацій фінансово-господарчими документами фіктивних будівельних і рекламних фірм здійснювалися основні операції з незаконної конвертації безготівкових грошей у готівку, проведення "безтоварних" транзитних операцій, а також підробка звітності для ухилення від оподатковування.
За матеріалами ГУ СБУ в м. Києві і Київській області порушена кримінальна справа за низкою статей Кримінального кодексу.
Також здійснюються невідкладні заходи з метою встановлення юридичних осіб, які користувалися послугами конвертаційного центру.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас