Мінекономіки ініціює поступове підвищення до 12% граничної рентабельності на "соціальний" хліб — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінекономіки ініціює поступове підвищення до 12% граничної рентабельності на "соціальний" хліб

Аграрний ринок
396
Міністерство економіки України пропонує до грудня 2009 року поступово підвищити граничний рівень рентабельності виробництва соціальних сортів хліба до 12%.
"Пропонується поступове підвищення рентабельності виробництва соціальних сортів хліба до грудня до 12%", - сказав заступник міністра економіки Віктор Пантелеєнко на перших Всеукраїнських зборах голів профспілкових організацій хлібопекарської галузі у вівторок у Києві.
Він відзначив, що міністерство пропонує представникам хлібопекарської галузі обговорити цю ініціативу.
Присутній на зборах заступник міністра аграрної політики Іван Демчак також підтримав ідею введення граничного рівня рентабельності виробництва так званого "соціального" хліба в розмірі 12%.
Як уточнив Пантелеєнко, у цей час місцеві органи влади, користуючись правом вводити граничну рентабельність виробництва соціальних сортів хліба, установили її на рівні, що не перевищує 5%. При цьому не ввели подібні обмеження тільки АРК, Донецька і Харківська області.
На думку заступника міністра економіки, низький граничний рівень рентабельності виробництва хліба стримує розвиток галузі, однак повна лібералізація цих процесів може привести до різкого зростання цін на цю продукцію. Він вважає, що поступове підвищення граничного рівня рентабельності виробництва соціального хліба дозволить не допустити активізації інфляційних процесів.
При цьому Пантелеєнко повідомив, що тільки з 20 по 28 лютого поточного року ціни на хліб в Україні підвищилися на 0,3-0,5%.
Як повідомлялося, пекарі неодноразово вимагали від Кабінету міністрів заборонити місцевим органам влади обмежувати рентабельність виробництва хліба, дозволити хлібопекарським підприємствам включати курсову різницю по залучених кредитах у собівартість продукції, вирішити питання із кредитуванням галузі, а також виділити пекарям борошно і пшеницю з державного продовольчого резерву з відстрочкою платежів.
А якщо ні, то вони заявляють про ймовірність зупинки виробництва.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас