Для отримання 2-го траншу кредиту від МВФ необхідна консолідація всіх гілок влади в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Для отримання 2-го траншу кредиту від МВФ необхідна консолідація всіх гілок влади в Україні

Валюта
665
Для одержання другого траншу кредиту від Міжнародного валютного фонду (МВФ) необхідна консолідація дій усіх гілок української влади, вважає посол США в Україні Вільям Тейлор.
"Якщо президент, прем'єр-міністр, голова Національного банку України і спікер будуть працювати разом, і в них буде єдина думка, то все це можна виконати (пункти за програмою stand by МВФ)… І після чого МВФ дійсно вже зможе надати свою допомогу, а мова йде про мільярди доларів", - сказав він на прес-конференції в Києві у вівторок.
Крім того, він повідомив, що спілкувався із представниками МВФ, як в Україні, так і у Вашингтоні.
"Вони мені говорили про те, що були приємно здивовані тим, що дійсно уже є потенціал, тому що і в п'ятницю, і в понеділок і, ми сподіваємося, сьогодні будуть зустрічатися президент і прем'єр-міністр, представники опозиції, в.о. голови НБУ для того, щоб разом обговорити всі питання", - відзначив посол.
Як повідомлялося, після прийняття антикризового закону і підписання президентом, прем'єр-міністром, головою НБУ і міністром фінансів меморандуму із МВФ фонд затвердив для України кредитну програму stand by у розмірі SDR11 млрд ($16,5 млрд), з яких НБУ вже одержав близько $4,5 млрд.
Програмою передбачено, що місія МВФ буде щокварталу перевіряти виконання Україною умов меморандуму. У випадку їх дотримання наступний транш повинен був надійти 15 лютого (SDR1,25 млрд), потім - 15 травня (SDR2,5 млрд), 15 серпня (SDR0,75 млрд) і 15 листопада (SDR2 млрд) 2009 року.
Однак місія, що працювала в Україні три тижні наприкінці січня-початку лютого, не змогла завершити перегляд через низку неузгоджених питань.
На нараді в президента 2 березня мова йшла про поновлення діалогу із МВФ. Опозиція не погоджується з умовами, висунутими МВФ для надання Україні другого траншу кредиту (збільшення пенсійного віку, підвищення комунальних тарифів та ін). Поки немає офіційної інформації про направлення листа у МВФ від керівництва України.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас