Фондові майданчики Азії падають у вівторок на побоюваннях поглиблення рецесії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондові майданчики Азії падають у вівторок на побоюваннях поглиблення рецесії

Фондовий ринок
70
Фондові ринки Азіатсько-Тихоокеанського регіону падають у вівторок на побоюваннях поглиблення рецесії, пов'язаних із залученням капіталу банком HSBC і черговим раундом держдопомоги страхової компанії AIG, повідомило агентство Bloomberg.
Зведений індекс Азіатсько-Тихоокеанського регіону MSCI Asia Pacific, що враховує ситуацію на 14 ринках, опустився на 0,3% - до 72,23 пункту, найнижчого рівня із серпня 2003 року. З початку 2009 року показник втратив 20%.
Японський індекс Nikkei 225 знизився з відкриття сесії на 1%. Гонконгський Hang Seng опустився на 0,8%. Зниження продемонстрували всі відкриті для торгів ринки АТР, крім Індонезії, Тайваню та Філіппін.
"Ми усе ще насторожено ставимося до ринку акцій, очікуючи ознак економічного поліпшення. Якими б хворобливими не були ці дії, нас очікує черговий етап залучення додаткового капіталу", - заявив головний інвестиційний аналітик JPMorgan Private Bank у Гонконгу Айвен Леунг.
Найбільший за капіталізацєюї банк Європи HSBC Holding Plc, що також веде операції в США і АТР, планує розмістити серед існуючих приватних акціонерів акції на суму 12,5 млрд фунтів ($17,7 млрд).
Котирування акцій HSBC звалилися на 18% на торгах у Гонконгу у вівторок. Вартість паперів гонконгського банку Hang Seng, мажоритарним акціонером якого є HSBC, зменшилася на 3,6% на тлі скорочення прибутку і зниження оцінки його акцій рейтинговими агентствами.
Курс акцій провідного банку Японії Mitsubishi UFJ опустився на 1,7% на побоюваннях, що йому також буде потрібен додатковий капітал.
Страхова компанія American International Group (AIG) одержала за підсумками четвертого кварталу скоректований збиток розміром у $14,17 з розрахунку на акцію, тоді як експерти очікували збитку розміром у $0,37 на акцію.
У понеділок було повідомлено, що AIG, значення якої занадто важливе для країни, щоб допустити її банкрутство, одержить від влади США ще $30 млрд. Страховикові гарантована "можливість подальшого одержання урядової підтримки, якщо ситуація на ринках не стабілізується і не покращиться", зазначається в заяві Федеральної резервної системи (ФРС) і Мінфіну США.
Ціна акцій провідної гірничодобувної компанії світу BHP Billiton Ltd. упала на 2,3% на торгах у Сіднеєві на тлі зниження цін на нафту і метали.
Індекс шести основних металів упав на 2,2% у Лондоні в понеділок, нікель подешевшав на 4,5%. Квітневі ф'ючерси на нафту обвалилися на 10% на торгах у Нью-Йорку в понеділок - до $40,15 за барель.
Вартість акцій провідної нафтовидобувної компанії Японії Inpex Corp. упала на 4,5%. Папери китайської Cnooc Ltd. втратили в ціні 1,1%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас