У Житомирі шахраї привласнили 2 мільйони гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Житомирі шахраї привласнили 2 мільйони гривень

Кримінал
692
Працівники Управління з боротьби з організованою злочинністю УМВС України в Житомирській області викрили шахраїв, які могли обдурити до 20 державних сільгосппідприємств і фермерських господарств на суму близько 2 мільйонів гривень.
За словами начальника УБОЗ Житомирської області Едуарда Федосова, зловмисники діяли під виглядом відомої компанії з міста Рівне - провідного вітчизняного виробника мінеральних добрив. У передпосівний період шахраї пропонували сільським господарствам аміачну селітру за ціною нижче ринкової. Користуючись нестабільністю валютного курсу, зловмисники вимагали в сільгоспвиробників термінову передоплату або повну оплату за міндобрива. Кошти пропонували переказати на житомирські філії двох комерційних банків. За даними оперативників УБОЗ, ці рахунки шахраї відкрили за підробленими статутними документами та печатці відомого виробника, а також за викраденим паспортом громадянина України. Після того як гроші надходили на рахунки, зловмисники переводили їх у готівку і привласнювали.
За даними Федосова, серед постраждалих структур - держпідприємство Української академії аграрних наук і низка господарств Дніпропетровської, Запорізької, Миколаївської та Херсонської областей.
За матеріалами Житомирського УБОЗ, слідчим відділом Богунського райвідділу міліції порушена кримінальна справа за частиною 4 статті 190 (шахрайство) і частиною 3 статті 358 (підробка документів) Кримінального кодексу України. Для організатора угод - жителя Харківської області Олександра З. (1971 року народження) - Богунським райсудом обрано запобіжний захід у вигляді арешту.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас