У Німеччині виросли знижки на нові автомобілі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Німеччині виросли знижки на нові автомобілі

2231
Впроваджена в Німеччині "компенсація за утилізацію старого автомобіля" підняла знижки на автомобільному ринку на новий надзвичайно високий рівень. Це засвідчило дослідження автомобільного експерта Фердінанда Дуденгефера з університету Дуйсбург-Ессен, повідомляє газета "Більд".
З урахуванням державної пільги, знижки подекуди досягають 48,5%. Саме на стільки подешевшала модель "Фіат Панда". Причому, як відзначає Дуденгефер, уперше свої знижки "відкрито і не приховуючи" пропонують виробники машин класу преміум - у вигляді так званих "екологічних премій". Такого на німецькому ринку ще не було, говорить експерт. "Мерседес" А-класу можна взяти сьогодні зі знижкою 24,2%, BMW 1-ї моделі пропонують на 23,1% дешевше. До 18,4% знижені в ціні "Ауді А3".
"Компенсація за утилізацію" становить у ФРН 2,5 тисяч євро і надається покупцеві нового автомобіля, якщо його старе авто, віком старше 9 років, було здано на утиль. Попит на цю державну компенсацію виявився неочікувано високим. Як повідомляють фахівці, успіх державної пільги видно не тільки на словах. Компенсація особливо збільшує попит на маленькі авто.
Як заявив спікер Об'єднання німецької автопромисловості Куніберт Шмідт, одне зрозуміло – цей успіх набагато більший, ніж усі ми очікували. "У нас у салонах знову з'явилися відвідувачі, знову є рух. Клієнти приходять, цікавляться автомобілями, і якщо вірити опитуванням, то понад 50% тих, хто приходить придбати нову машину в обмін на здачу в утиль старої, схиляються на користь німецьких марок. Я впевнений, що зрештою, коли ми підіб'ємо підсумок, німці будуть серед найуспішніших", - вважає Шмідт.
Як держава стимулює покупку автомобілів
От такі компенсації і кредити задіяли в автомобільній галузі деякі європейські країни:
Німеччина
Держава надає 2,5 тисяч євро на покупку нового автомобіля за умови, що хазяїн пускає на утиль старе авто, якому не менше 9 років. Крім того, новопридбані машини на один-два роки звільняються від автомобільного податку.
Франція
Держава платить 1 тисяча євро компенсації за утилізацію автомобілів, старших 10 років.
Італія
Утилізаційна компенсація 1,5 тисяч євро.
Великобританія
Державні гарантії на кредити з придбання автомобілів.
Іспанія
Здешевлення державою кредитів на придбання машин.
Португалія
Компенсація від 1000 до 1250 євро за утилізацію старої (15-річної) машини.
Австрія
Компенсація за утилізацію - 1,5 тисяч євро. Попереднє авто повинно бути старшим 13 років.
Румунія
Компенсація за утилізацію - 800 євро, а також звільнення нових машин на один рік від сплати екологічного податку.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас