ПФТС запустить нову торгову систему вже у квітні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПФТС запустить нову торгову систему вже у квітні

Фондовий ринок
578
Фондова біржа ПФТС (Київ) у квітні 2009 року запустить нову інформаційно-технологічну платформу, розроблену на базі платформи, що забезпечує функціонування біржових ринків групи ММВБ (Росія), повідомляється в прес-релізі української біржі в понеділок.
Нова торговельна система реалізована в рамках міжнародного проекту "MICEX - NASDAQ OMX – PFTS Ukrainian Project": серверна частина торговельної системи реалізована на технологіях NASDAQ OMX, клієнтська частина – з використанням рішень групи ММВБ.
У прес-релізі відзначено, що нова система повністю адаптована до українського ринку, а також інтегрована з розрахунково-депозитарною системою депозитарію "Міжрегіональний фондовий союз" (МФС).
Дана система базується на двох технологіях: РТК ("ринок твердих котирувань") і "ринок заявок", технологічно пов'язаний із брокерськими системами учасників ПФТС. За допомогою Індекс-Сервера індекс ПФТС буде розраховуватися в режимі реального часу.
Як повідомляється на веб-сайті ММВБ, нова система забезпечує проведення торгів на фондовому ринку і ринку державних паперів у режимі переговорних угод (РПС), аналогічно ринку котирувань ПФТС, дозволяє проводити торги в режимі основних торгів (безперервний зустрічний аукціон, дискретні подвійні аукціони).
Крім того, система забезпечує реєстрацію позабіржових угод, взаємодію з розрахунково-депозитарною системою МФС, включаючи доробку клірингового модуля нової торговельної системи під вимоги ПФТС із умовами розрахунків Т+0, взаємодію із брокерськими системами учасників торгів ПФТС, надає можливість локалізувати програмне забезпечення нової торговельної системи і робочих місць учасників торгів PFTS TRADE SE українською мовою.
Більше того, до кінця 2009 року будуть реалізовані додаткові функціональні можливості нової торговельної системи, що забезпечують торги облігаціями на ринку державних цінних паперів у режимі основних торгів (безперервний зустрічний аукціон, дискретні подвійні аукціони) у взаємодії з розрахунково-депозитарною системою Національного банку України, режим розміщення і викупу цінних паперів, торги в режимі РЕПО для фондового ринку і ринку державних паперів, а також додаткову модернізацію клірингової діяльності.
Президент ММВБ Костянтин Корищенко, слова якого наведені в прес-релізі ПФТС, відзначає, що нова система має низку переваг у порівнянні з нині діючою на ПФТС. "Насамперед, це її висока надійність і технологічність. Впровадження нової торговельної системи створює необхідні умови для нарощування обсягів торгів, підвищення ліквідності і появи міцного внутрішнього інвестора на ринку цінних паперів України", - пояснив К.Корищенко.
Голова ради директорів ПФТС Ірина Зоря, у свою чергу, відзначає, що нова інформаційно-технологічна платформа, у тому числі клієнтські термінали PFTS Trade, надасть учасникам біржі більш надійні і комфортні умови роботи на ринку цінних паперів, дозволить скоротити витрати і час на супровід угод, розширити клієнтську базу.
Група ММВБ – інтегрована біржова структура, що надає послуги електронної торгівлі, клірингу, розрахунків по угодах, депозитарні та інформаційні послуги.
У Групу входять ЗАТ ММВБ, ЗАТ "Фондова біржа ММВБ", ЗАТ "Національна товарна біржа", ЗАТ "Розрахункова палата ММВБ", Некомерційне партнерство "Національний депозитарний центр", ЗАТ АКБ "Національний Кліринговий Центр", регіональні біржові і розрахункові центри, а також інші організації, що обслуговують більше 1700 учасників біржового ринку.
У цей час Група ММВБ є найбільшою біржовою структурою в Росії, країнах СНД, Центральної та Східної Європи.
Фондова біржа ПФТС – найбільша фондова біржа України. Членами біржі є 240 інвестиційних компаній і банків. До торгів на біржі допущені більше 800 фінансових інструментів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас