Пинзеник пов'язує свою відставку з посади міністра фінансів з політизацією держбюджету-2009 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пинзеник пов'язує свою відставку з посади міністра фінансів з політизацією держбюджету-2009

557
Екс-міністр фінансів Віктор Пинзеник пов'язує свою відставку з даної посади з надмірною політизацією державного бюджету на 2009 рік. Про це Пинзеник сказав в ефірі телекомпанії "ICTV" 1 березня.
"Політичні рішення домінують над професійними. І коли таким політичним рішенням став держбюджет на 2009 рік, я опинився перед вибором: або відмовитися від посади, або відмовитися від професійних поглядів. Я вибрав перший варіант", - сказав він.
Коментуючи питання співробітництва України і Міжнародного валютного фонду, екс-міністр фінансів підкреслив, що без прийняття владою ефективних заходів з нормалізації фінансово-економічної ситуації другий транш кредиту stand by МВФ не зможе ключовим чином змінити ситуацію на краще.
"(Наступний транш кредиту МВФ) це інструмент, що дозволяє знизити ризики, зменшити процес пристосування до умов кризи і виходу з неї. Але ніколи допомога ззовні не врятує країну, якщо країна сама не зробить правильні кроки", - відзначив він.
Позицію МВФ щодо співробітництва з Україною Пинзеник назвав конструктивною і такою, що потребує адекватної реакції з боку української влади.
Як повідомляло агентство, 12 лютого Пинзеник подав у відставку, мотивувавши це тим, що його професійна позиція стала заручником політики.
17 лютого Верховна Рада звільнила Пинзеника з посади міністра фінансів.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас