Ющенко сподівається на активізацію діяльності групи Світового банку в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко сподівається на активізацію діяльності групи Світового банку в Україні

398
Президент України Віктор Ющенко подякував президентові Світового банку Роберту Зелліку за підтримку Світовим банком ініціативи глави української держави щодо об'єднання зусиль усіх гілок влади і політичних сил на поновлення співробітництва із МВФ. Про це мова йде в листі В.Ющенка до президента Світового банку, повідомила прес-служба глави держави в п'ятницю.
Президент України відзначив, що, усвідомлюючи, що першочерговим завданням для української влади є контрольованість ситуації і недопущення краху економіки, він ініціював зустріч із прем'єр-міністром, головою Національного банку, головою Верховної Ради і представником парламентської фракції Партії регіонів. Основним завданням цього заходу було вироблення єдиного національного плану подолання кризи, стабілізації економіки, і нарощування її потужностей.
В.Ющенко підкреслив, що учасники зборів одностайно погодилися проводити такі зустрічі щотижня. За його словами, уже наступного тижня зацікавлені органи влади і політичні партії підготують погоджені позиції по невирішених питаннях і передадуть їх в офіс МВФ у Вашингтоні. У парламент також буде внесено низку законів, на необхідність прийняття яких звертала увагу остання місія Фонду. Це дозволить суттєво скоротити дефіцит державного бюджету України на 2009 рік.
"Цими кроками Україна засвідчує свою готовність до поновлення діалогу з Міжнародним валютним фондом", – підкреслив у листі В.Ющенко.
Глава держави висловив надію щодо активізації діяльності групи Світового банку в Україні, надання консультативної допомоги та заснування нового кредиту для прискорення реструктуризації економіки України і полегшення подолання нею наслідків світової фінансової кризи.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас