Гордон Браун має намір установити з Бараком Обамою глобальні партнерські відносини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гордон Браун має намір установити з Бараком Обамою глобальні партнерські відносини

Казна та Політика
118
Про рішучість досягти з президентом США Бараком Обамой "нової глобальної угоди" заявив прем'єр-міністр Великобританії Гордон Браун.
Особливі двосторонні історичні зв'язки повинні сприяти боротьбі з фінансово-економічною кризою, тероризмом, бідністю та хворобами, відзначає глава уряду лейбористів в опублікованій у неділю статті в газеті Sunday Times, присвяченій до його майбутнього візиту в США, що відбудеться на наступному тижні.
Браун стане першим європейським лідером, який буде прийнятий у Білому домі новим президентом США, і - п'ятим британським прем'єром, відзначеним честі виступити перед законодавцями США, слідом за Уінстоном Черчіллем, Клементом Еттлі, Маргарет Тетчер та Тоні Блером.
"Немає таких проблем, з якими б не впоралися Америка і Британія, працюючи спільно з усім світом", - підкреслює глава уряду Об'єднаного Королівства. - Тому президент Обама і я обговоримо на цьому тижні нову глобальну угоду".
За словами Брауна, ці домовленості можуть робити вплив і на "життя в африканських селах, і на реформування фінансових інститутів у Лондоні та Нью-Йорку, і на добробут родин трудящих у кожній країні". Британський прем'єр підкреслив своє особливе відношення до США. "Я завжди був атлантистом, величезним шанувальником американської ідеї підприємництва та національної ідеї, - пише в статті Браун. - Відвідував Америку багато разів і в мене там багато друзів, а як прем'єр хочу зробити ще більше для подальшого зміцнення міцних двосторонніх зв'язків".
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас