Баффет дав похмурий прогноз на 2009 р. для економіки США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Баффет дав похмурий прогноз на 2009 р. для економіки США

Казна та Політика
1614
Відомий американський мільярдер Уоррен Баффет вважає, що 2009 р. буде дуже важким для американської економіки, передає Associated Press.
Ця інформація міститься в щорічному посланні Баффета акціонерам компанії Berkshire Hathaway Inc., основним власником якої є мільярдер.
Баффет дає в значній мірі похмурий прогноз на 2009 р. і, можливо, ще на декілька років вперед.
Проте, він відзначає, що в довгостроковому періоді майбутнє економіки США не викликає побоювань. "Довгий час наша економічна система працювала надзвичайно добре, так продовжуватиметься і в майбутньому, кращі дні Америки ще попереду", - пише Баффет.
Раніше Баффет США назвав умови, в яких опинилися США, "економічним Перл-Харбором". І хоча, за його словами, ситуація, в якій знаходиться країна, не така жахлива, як Друга світова війна або Велика депресія, проте американці знаходяться в порочному крузі - "люди бояться і не хочуть витрачати і інвестувати, що веде до нової хвилі страху".
Мільярдер сподівається, що американці "розірвуть цей круг", проте для цього потрібен час.
Баффет, глава компанії Berkshire Hathaway Inc., вже декілька десятиліть входить в список найбагатших людей планети. У травні 2008р. він зайняв першу позицію в рейтингу. Його стан складає 62 млрд дол.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас