Медведєв: Європа може створити фінансовий пул для надання допомоги Україні в розрахунках за газ, і РФ готова взяти в ньому участь. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Медведєв: Європа може створити фінансовий пул для надання допомоги Україні в розрахунках за газ, і РФ готова взяти в ньому участь.

Енергетика
445
Європейські фінансові інститути у разі потреби могли б створити фінансовий пул, щоб надати Україні допомогу в розрахунках за постачання газу, Росія готова взяти в ньому участь, заявив президент РФ Дмитро Медведєв в інтерв'ю іспанським ЗМІ.
Російський президент напередодні свого офіційного візиту до Мадрида, заявив: "Деякі аналітики називають економічну ситуацію на Україні, по суті, близькою до колапсу. Якщо ми відчуваємо, що вони не здатні платити, давайте створимо фінансовий пул і допоможемо їм грошима. Я вважаю, що це якраз вихід для всіх. Є низка фінансових європейських інститутів, ми самі готові в цьому прийняти участь, ми готові також принести якісь наші гроші для того, щоб забезпечити нормальну ситуацію з постачаннями, але давайте це зробимо цивілізовано".
Медведєв зазначив, що ідея газового консорціуму "не померла". "Давайте це зробимо, якщо ми відчуємо, що Україна не здатна платити", - додав глава держави.
Президент РФ нагадав, що Україна в найближчий день повинна заплатити 400 млн дол. за поставлений в лютому газ. У випадку, якщо цього не трапитися, контракт передбачає перехід на авансову систему розрахунків.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас