Алжир збільшив експорт газу в Італію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Алжир збільшив експорт газу в Італію

Енергетика
299
Алжир, найбільший в Африці виробник і експортер газу, збільшив продажі "блакитного палива" в Італію, що стало першим додатковим обсягом постачань палива в Європу з Північної Африки за останні чотири роки.
Італія збільшила закупівлі через газопровід Enrico Mattei з жовтня на 7,5 млрд. куб. метрів на рік, заявив у суботу міністр нафти Алжиру Шакіб Хеліль, повідомляє Bloomberg.
ЄС уживає спроби зі збільшення закупівель газу в Африці після цінової суперечки між Україною і Росією, яка спричинила обмеження постачання газу в січні. На Росію припадає близько 25% усіх поставок газу в Європу.
Зростання постачання в Італію через газопровід Enrico Mattei стане першою додатковою поставкою газу в Європу з 2005 року, коли Єгипет став експортувати зріджений природний газ на континент.
Антимонопольний регулятор Італії примусив Eni, найбільшу нафтову компанію країни, надати конкурентам вільний доступ до трубопровідної системи довжиною 742 км, яка прокачує газ через Туніс в Італію. За порушення розпорядження антимонопольники також оштрафували Eni на $400 млн.
Додаткові обсяги алжирського газу надійдуть в Італію у вересні, коли почне роботу газопровід Medgaz, що поставляє паливо в Іспанію. Потужність труби складе 8 млрд. куб. м. на рік, повідомила в грудні алжирська державна нафтогазова компанія Sonatrach.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас