Прокуратура опротестувала "всі одіозні рішення" Черновецького — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прокуратура опротестувала "всі одіозні рішення" Черновецького

896
Прокурор Києва Євген Блажівський у коментарі "Дзеркалу тижня" підтвердив існування прокурорських протестів на найбільш одіозні рішення мера Києва Леоніда Черновецького.
"Протести є. Винесені вони практично на вже прийняті й навіть тільки задекларовані рішення Київради. Мені важко зараз сказати - 19 або 15, проте всі найодіозніші рішення й наміри влади нами опротестовано", - заявив Блажівський.
Прокурор уточнив: "Це стосується тарифів, малих архітектурних форм, Бюро ритуальних послуг, транспортного збору за в`їзд до Києва, за в`їзд на кладовища столиці, введення платних медичних послуг, платних шкільних гуртків тощо".
Прокурор також підкреслив, що він не в праві починати кримінальні справи проти депутатів Київради, навіть якщо останні ухвалюють абсолютно незаконні рішення.
"Всі рішення Київради - це рішення колективного органу. Безвідповідального, можна сказати. Згідно із законом. Це все одно, що притягати до відповідальності 450 депутатів Верховної Ради, які проголосували якийсь закон, потім заветований Президентом", - підкреслив він.
Блажівський також запевнив, що прокуратура досить часто реагує на зловживання київської мерії в земельній сфері.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас