Криза докотилась до мексиканського футболу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Криза докотилась до мексиканського футболу

322
Криза, що трусить мексиканську економіку, не обійшла стороною і вищу футбольну лігу Латиноамериканської країни. Більшість провідних клубів - у їхньому числі "Крус асуль", "Америка", "Пумас" - оголосили гравцям і співробітникам, що "колишнього шикарного життя більше не буде".
Клуби в масовому порядку відмовляються від оренди літаків для перельотів до місця ігор національного чемпіонату і пропонують гравцям і тренерам користуватися рейсовими авіалайнерами, передає ІТАР-ТАРС. До мінімуму скорочений час перебування в готелях "на виїзді".
Команди вищої ліги здебільшого домовилися зафіксувати обмінний курс мексиканського песо до долара на рівні 12:1. Це дозволить знизити фінансовий тягар доларових контрактів, укладених із гравцями-легіонерами. Контракти підписувалися, коли за долар давали десять песо, а зараз в обмінних конторах курс перевищив 1:15.
Економія торкнулася і тренувального процесу. "Тренуватися треба вдома, а не на курортах" - такий зміст обмежень, що вводяться. Так що на зміну шикарним п'ятизірковим готелям повсюдно приходять більш демократичні клубні бази.
Як впевнені спортивні оглядачі - мексиканський футбол тільки на самому початку важкого, але необхідного шляху, який доведеться пройти, "спускаючись із небес на землю". "Наш футбол не одержав більшого розвитку саме тому, що мексиканські гравці заробляють дуже великі гроші вдома і так добре себе почувають, що навіть не думають про гру за кордоном, де вимоги вищі", - вважає президент команди "Клуб депортіво Гвадалахара" Антоніо Леаньо. Він запропонував ввести верхню межу зарплат для футболістів і тренерів.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас