Президент Зімбабве витратить 250 тис. дол. на день народження, а країна голодує — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент Зімбабве витратить 250 тис. дол. на день народження, а країна голодує

Казна та Політика
739
Президент Зімбабве Роберт Мугабе влаштує в суботу вечірку із приводу свого 85-річчя, на яку витратить $250 тис. Днями його країна попросила сусідні держави про виділення допомоги на відновлення економіки.
Прем'єр-міністр Зімбабве і лідер Руху за демократичні зміни Морган Цванжирай прийде на захід, заявив по телефону в суботу його представник Джеймс Марідаді. Це буде перше його відвідування дня народження президента, передає Bloomberg.
Марідаді відзначив, що присутність прем'єр-міністра важлива як знак про спільну роботу.
Святкування пройде в Чинхої, столиці провінції, розташованій на відстані 120 км від столиці країни Хараре, через всього кілька днів після того, як Зімбабве звернулося до Південноафриканського співтовариства розвитку із проханням виділити $2 млрд.
Проведення такого заходу, коли більша частина жителів Зімбабве перебувають за межею бідності, на найнижчому рівні життя, коли-небудь зареєстрованому в цій країні, нерозважно і некрасиво, вважає аналітик університету Зімбабве Джон Макумбе (John Makumbe). На його думку, президентові варто провести невелику приватну вечірку, якщо він хотів відзначити свій день народження.
В 1990 році Зімбабве була другою за розміром економікою Африки і найбільшим експортером продовольства. Військові вторгнення комерційним ферм, підтримуваних урядом Мугабе, змусили 6,9 млн жителів цієї країни, або майже половину населення, покладатися на допомогу в продовольстві з боку інших держав.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас