Українці обмінюють депозити на квартири та автомобілі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці обмінюють депозити на квартири та автомобілі

Кредит&Депозит
7419
В Україні з'явилася біржа, на якій можна обміняти банківський вклад не тільки на автомобіль або квартиру, але навіть на торговий центр, пише газета «Сьогодні». На цій біржі також допускається продаж цих вкладів з дисконтом.
Сама Українська депозитна біржа позиціонує себе як структурована дошка оголошень, за допомогою якої можна здійснювати самостійний пошук варіантів у базі, а також особисто подавати заявки.
Тут вкладники і позичальники того самого банку можуть знайти один одного та оформити взаємозалік. На біржі вже зареєструвалися близько 800 людей. Угоди на суму менше 300 тис. гривень ($38,9 тис.) проводяться безкоштовно, за більш дорогі угоди біржа бере 5% від угоди, по 2,5% з кожного боку.
На думку видання, необхідність появи такої біржі диктує фінансово-економічна криза, у результаті якої в більшості банків зараз немає коштів, щоб видати громадянам їх депозити. "Наприклад, у вас у банку "Надра" лежить $20 тис., які ви зі зрозумілих причин не можете забрати. А в когось у цьому банку є кредит на таку ж суму. Отож позичальник віддає вам, скажімо, $16-$17 тис., переоформлює на себе депозит і гасить депозитом борг по кредиту", - пояснив газеті суть біржі її творець Денис Дрозд.
Проте, видання впевнене у тому, що така схема працює вкрай рідко з тієї простої причини, що якщо в людини є гроші погасити кредит, то вона піде в банк і не буде шукати посередника.
Тому на практиці на сайті біржі обмінюють депозити на земельні ділянки, квартири, машини і навіть на торговий центр у Харкові, що перебувають у заставі під кредит у банку. Дрозд повідомив про те, що біржа в найближчій перспективі буде допомагати в бартерних угодах між підприємствами, наприклад, можна буде обміняти депозит на партію кремів або ж на путівки на Азовське море.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас