Євро дешевшає до долара США на очікуваннях поглиблення кризи в Європі та скорочення ставки ЄЦБ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євро дешевшає до долара США на очікуваннях поглиблення кризи в Європі та скорочення ставки ЄЦБ

Валюта
537
Євро дешевшає в п'ятницю і завершує падінням до долара другий місяць поспіль на побоюваннях поглиблення кризи в Східній Європі та очікуваннях скорочення процентних ставок Європейського центрального банку (ЄЦБ), повідомило агентство Bloomberg.
Євро до 9:20 у п'ятницю коштував $1,2734 проти $1,2744 на кінець попереднього торговельного дня в Нью-Йорку.
Курс єдиної європейської валюти до японської впав до 9:20 у п'ятницю з 125,52 до 124,38 ієни. Вартість долара знизилася до цього часу на 0,8% - до 97,68 ієни.
Падінню курсу євро протягом останнього місяця сприяли побоювання поглиблення фінансової кризи в Східній Європі. Так, агентство Standard & Poor's знизило на цьому тижні кредитні рейтинги України і Латвії, що підсилило стурбованість ситуацією в цьому регіоні.
"Ми очікуємо зниження курсу євро через проблеми в Східній Європі та негнучкій економічній політиці", - заявив глава підрозділу валютної стратегії Royal Bank of Scotland у Токіо і колишній валютний трейдер Банку Японії Масафумі Ямамото. Він вважає, що до кінця червня євро подешевшає до $1,15 і 100 ієн.
Інвестори розраховують на зниження процентної ставки ЄЦБ як мінімум на 0,5 процентного пункту - до 1,5% річних з поточних 2% на засіданні 5 березня.
Трейдери позитивно оцінюють зусилля президента США Барака Обами і його адміністрації спрямовані на подолання фінансової кризи.
"Адміністрація Обами вживає заходів більш активно, ніж інші уряди, що підвищує потенціал долара", - заявив керівник відділу валютних операцій Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ у Гонконгу Масасі Курабе.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас