Точка зору: Український фондовий ринок проігнорував зниження рейтингів країни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: Український фондовий ринок проігнорував зниження рейтингів країни

Фондовий ринок
348
Український фондовий ринок проігнорував зниження рейтинговим агентством Standard & Poor's кредитних рейтингів України. Так прокоментував результати вчорашніх торгів у ПФТС аналітик інвестиційної компанії "Альфа Капітал Україна" Денис Шаврук.
"Схоже, українські гравці перестали реагувати на дії рейтингових агентств, що підтверджується також несподіваним зміцненням гривні", - відзначив він.
За його інформацією, український фондовий ринок виріс у середу завдяки активній скупці акцій "Західенерго" (+10,5%) і "Укрнафти" (+7,2%), зростання котирувань яких підтримав індекс ПФТС (+1,1%). У зв'язку з цим Д.Шаврук також звернув увагу на мінімальну кількість рейтингових угод, незважаючи на наближення кінця місяця, що, на його думку, виключає можливість штучного зростання котирувань.
Відповідно до прогнозу аналітика, торги в четвер обіцяють підтвердити або спростувати нейтральне ставлення фондового ринку до рейтингових дій S&P. Додатковим заспокійливим фактором для гравців повинна стати попередня інформація про 100% виконання держбюджету за лютий, а також про встановлення позитивного сальдо торговельного балансу в Україні в січні.
Як повідомлялося, 25 лютого міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's знизило довгостроковий і короткостроковий суверенні кредитні рейтинги України за зобов'язаннями в іноземній валюті, а також довгостроковий і короткостроковий суверенні кредитні рейтинги за зобов'язаннями у національній валюті з "В+/В" до " В-В-/С". Прогноз по рейтингах - "Негативний".
Індекс ПФТС за підсумками торгів у середу, 25 лютого, підвищився на 1,09% – до 220,56 пункту.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас