Литвин: Для відновлення довіри до банків потрібно ввести відповідальність за неповернення кредитів і депозитів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Литвин: Для відновлення довіри до банків потрібно ввести відповідальність за неповернення кредитів і депозитів

1010
Голова Верховної Ради України Володимир Литвин переконаний, що для поновлення довіри до банківської сфери потрібно прийняти закон про кримінальну відповідальність за неповернення великих кредитів. Про це він заявив під час сьогоднішньої прес-конференції в Тернополі.
За його словами, окремі позичальники "уже махнули рукою, у тому числі і на ті банки, які вже зійшли з арени". "Але забути цього не можна, оскільки були взяті величезні кошти – мова йде про мільярди, яких сьогодні так не вистачає. А ці люди, які їх взяли, зараз живуть і жирують", - говорить В.Литвин. У той же час, на його думку, необхідно приймати і закон про кримінальну відповідальність за неповернення депозитів, строки яких закінчилися.
В.Литвин також підкреслив необхідність оперативного прийняття рішень, спрямованих на поліпшення економічної ситуації. "Економічними важелями вже зараз потрібно робити все, щоб гривня не впала. Інакше це буде третє розчарування та обман людей із часу незалежності. Перше було в 1991 році, коли люди залишилися без вкладів, друге – в 1998 році під час кризи, коли люди втратили вдвічі. Цього разу вони можуть втратити ще більше", – вважає В.Литвин. При цьому він відзначив, що спостерігаються певні зрушення в економіці держави.
"Сьогодні є перші зрушення, збільшується експорт. Але експорт збільшується за рахунок того, що впала гривня, тобто ми маємо таке замкнене порочне коло", – сказав В.Литвин.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас