Експерт: Продаж НБУ доларів за пільговим курсом для погашення кредитів радикально знизить попит — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Продаж НБУ доларів за пільговим курсом для погашення кредитів радикально знизить попит

Валюта
5137
Продаж Національним банком доларів за пільговим курсом для погашення кредитів радикально понизить попит. Таку думку висловив екс-керівник групи радників НБУ, член Ради підприємців при Кабміні Віктор Лисицький.
"Останні заяви пана Шаповалова (Анатолія, в.о. голови НБУ) вказують, що він проводить ефективну та адекватну поточну політику, вона, безумовно, достатньо швидко дасть позитивні результати і для рядових українців, і для банківської системи... гривня зміцнюватиметься. Якщо ми матимемо щодня позитивні сигнали, і сигнали не у вигляді закликів або обіцянок, що курс буде таким або таким, а пропонуватимуться суспільству реальні механізми, реальні заходи за рішенням проблем", - сказав він.
В.Лисицький висловив упевненість, що гривна знецінилась через те, що у населення з'явилося 15 млрд грн в січні 2009 р. "не пов'язаних з товарами та послугами". Ці кошти люди почали обмінювати на долари.
Також В.Лисицький вважає, що збитки від девальвації гривні варто розподілити на три рівні частини: між державою, банками та позичальниками. Держава може компенсувати свою частину за рахунок державних цінних паперів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас