Фермери мають намір просити Верховну Раду подолати вето президента на аграрний антикризовий закон — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фермери мають намір просити Верховну Раду подолати вето президента на аграрний антикризовий закон

Аграрний ринок
393
Асоціація фермерів і приватних землевласників України (АФЗУ) має намір звернутися із проханням у Верховну Раду подолати вето президента на закон про запобігання негативних наслідків впливу світової фінансової кризи на розвиток агропромислового комплексу.
"Асоціація фермерів і приватних землевласників України буде просити Верховну Раду подолати вето президента на антикризовий закон щодо підтримки аграріїв", - говориться в прес-релізі АФЗУ в четвер.
Асоціація пропонує провести переговори з усіма парламентськими фракціями щодо аграрного антикризового закону.
Як повідомлялося, президент України Віктор Ющенко 23 лютого повернув у парламент зі своїми пропозиціями закон про внесення змін у деякі закони, що стосуються запобігання негативних наслідків впливу світової фінансової кризи на розвиток агропромислового комплексу.
На думку В.Ющенка, окремі положення закону, який надійшов йому на підпис, суперечать Конституції України, а також законам, які є базовими у відповідних сферах. Це вже друге вето на цей документ.
Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко вважає, що парламенту необхідно подолати вето на аграрний антикризовий закон. Документ регулює діяльність Аграрного фонду, оподатковування аграріїв при здачі молока і м'яса на переробку, кредитування АПК, вартість послуг карантинної, ветеринарної служб і хлібної інспекції, продовжує мораторій на купівлю-продаж сільськогосподарських земель.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас