Епіцентр фінансової кризи змістився у Європу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Епіцентр фінансової кризи змістився у Європу

2253
Фінансові системи країн Центральної та Східної Європи сьогодні вважаються новим епіцентром фінансової кризи. Як відзначає Центр новин ООН, ще півроку тому банки в країнах Центральної та Східної Європи не зазнавали нестачі готівки.
Деякі з них сподівалися, що їм удасться уникнути кредитної кризи, від якої постраждали США. Однак криза не обійшла стороною цей регіон. Низькі процентні ставки змінилися нестачею ліквідності і проблемами, пов'язаними з капіталом, що обрушилися на банки в умовах уповільнення глобального економічного зростання і скорочення обсягу торгівлі.
Для рекапіталізації банків Центральної та Східної Європи необхідно 120 млрд. доларів США. Президент Світового банку Роберт Зеллік закликав уряди західноєвропейських держав надати підтримку банківській сфері.
"Нам буде потрібна допомога урядів європейських країн, оскільки - випадково чи ні - проблема почасти полягає в тому, чи будуть західноєвропейські банки вилучати ліквідність із банків країн Центральної і Східної Європи", - відзначив Зеллік.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас