S&P знизив рейтинги "Азовсталі" з В/В до ССС+/В- — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P знизив рейтинги "Азовсталі" з В/В до ССС+/В-

297
Міжнародне рейтингове агентство Standard&Poor's знизило рейтинги металургійного комбінату "Азовсталь" (Маріуполь, Донецька область) з В/В до ССС+/ В-В-. Про це говориться в повідомленні S&P.
Рейтингова служба Standard&Poor's знизила довгостроковий кредитний рейтинг за зобов'язаннями в іноземній валюті "Азовсталі" з В до ССС+, довгостроковий кредитний рейтинг за зобов'язаннями у національній валюті - з В до В-В- і вивела їх зі списку Creditwatch ("рейтинги на перегляді") - після зниження суверенного рейтингу України.
Прогноз "негативний", який компанія мала до розміщення рейтингів у список Creditwatch, залишається на колишньому рівні.
Агентство також знизило рейтинг пріоритетного незабезпеченого боргу (випуск здійснений компанією Azovstal Capital B.V.) з В-В- до ССС і вивело його зі списку Creditwatch.
Рейтинг очікуваного рівня відшкодування боргу після дефолту залишений без зміни на рівні "5", що відображає очікування помірного рівня відшкодування боргу (10-30%) у випадку дефолту по пріоритетних облігаціях.
Рейтинг зобов'язань в іноземній валюті стримується оцінкою S&P ризику обмеження переказу і конвертованості валюти відносно України, яка відображає можливість обмеження урядом і Національним банком доступу несуверенних позичальників до іноземної валюти для обслуговування боргових зобов'язань.
Рейтинги як і раніше відображають власну кредитоспроможність "Азовсталі".
Додатковий тиск на рейтинги чинять украй несприятливі на даний момент умови на світовому ринку сталі, слабка ліквідність компанії, нестійкий характер генерованого грошового потоку і зношеність активів, що вимагають значних капітальних видатків.
Ліквідність "Азовсталі" у значній мірі залежить від ліквідності групи.
Агентство може переглянути прогноз за рейтингом на "стабільний" і в остаточному підсумку на "позитивний" - після стабілізації ситуації в українській економіці і сталеливарній галузі, оскільки структурі бізнесу "Азовсталі" теоретично може відповідати більш високий рівень рейтингу.
Як повідомляло агентство, 16 лютого Standard&Poor's помістило довгостроковий суверенний кредитний рейтинг України за зобов'язаннями в іноземній валюті В і довгостроковий суверенний кредитний рейтинг за зобов'язаннями у національній валюті В+ у список Creditwatch (рейтинги на перегляді) з негативним прогнозом через зростання ризику невиконання умов угоди між Україною і МВФ про надання стабілізаційного кредиту.
У жовтні 2008 року Standard&Poor's знизило довгостроковий кредитний рейтинг "Азовсталі" з В+ до В.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас