"Київський метрополітен" розраховує почати погашення боргів перед "Київенерго" після прийняття міськбюджету-2009 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Київський метрополітен" розраховує почати погашення боргів перед "Київенерго" після прийняття міськбюджету-2009

247
Комунальне підприємство "Київський метрополітен" розраховує почати погашення боргів за електроенергію перед компанією "Київенерго" після прийняття Київською міською радою міського бюджету на 2009 рік. Про це повідомила прес-служба Київської міської державної адміністрації з посиланням на начальника підприємства Петра Мірошникова.
"Відразу після прийняття бюджету Києва на 2009 рік столичний метрополітен почне гасити борги за спожиту електроенергію перед АЕК "Київенерго", - сказано в повідомленні.
Мірошников пояснив утворення цього боргу відсутністю в підприємства коштів, оскільки з листопада 2008 року воно перестало одержувати субвенції з державного бюджету за перевезення пільгових категорій пасажирів.
Він запевнив також, що підприємство зробить усе можливе, щоб його фінансові труднощі не позначалися на якості перевезень.
Крім того, Мірошников підкреслив, що в умовах фінансово-економічної кризи "Київський метрополітен" змушений планувати свою роботу з урахуванням економії ресурсів.
За його словами, обсяги цієї економії прямо залежать від розміру компенсацій з держ- і міськбюджету за перевезення пільговиків.
Як повідомляло агентство, "Київенерго" допускає обмеження з 1 березня електропостачання "Київського метрополітену" через борги за спожиту електроенергію в розмірі близько 5,5 млн. гривень.
"Київський метрополітен" хоче скоротити свої видатки в 2009 році у зв'язку із кризою, увівши режим економії, у тому числі на використанні електроенергії планується заощаджувати до 5-15%.
Серед заходів щодо скорочення витрат на електроенергію розглядається скорочення роботи поїздів і ескалаторів за окремим наказом, перегляд режиму освітлення станцій, вагонів і тунелів, відмова від використання обігрівачів співробітниками підприємства.
Київрада розраховувала затвердити міськбюджет-2009 на сесії 26 лютого, але скасувала її через неготовність проекту бюджету.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас