Лисицький: В України немає проблем з погашенням зовнішнього боргу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лисицький: В України немає проблем з погашенням зовнішнього боргу

Казна та Політика
715
В України немає проблем з погашенням зовнішнього боргу. Про це заявив сьогодні на брифінгу екс-керівник групи радників НБУ, член Ради підприємців при Кабміні Віктор Лисицький. За його словами, зовнішній борг України складає близько 105 млрд дол., і ця сума "невелика відносно до потенціалу України". За словами В.Лисицького, у структурі боргу борг уряду становить 20 млрд дол. "Проблем з погашенням боргу в уряду і влади немає", - сказав він.
Крім того, за його словами, 45 млрд дол. – це прямі іноземні інвестиції. В.Лисицький вважає, що в разі бажання деяких інвесторів забрати ці кошти, більшість об"єктів буде викуплена представниками російського бізнесу. Ще 40 млрд дол. – це борги банків. Для банківської системи України повернути борги в 2009 р. – "задача проста".
Також, за словами В.Лисицького, не варто негативно сприймати погіршення рейтингу України Standard & Poor's. "Ці рейтинги треба знати. Якщо б Standard & Poor's та інші рейтингові агентства пояснили, які вони давали рейтинги економіці США чотири роки тому, було б цікаво їх послухати, і після цього давати остаточну оцінку їхнім оцінкам", - сказав він.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас