Столичному метрополітену відключать електроенергію за борги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Столичному метрополітену відключать електроенергію за борги

Енергетика
1119
З 1 березня 2009 року комунальному підприємству "Київський метрополітен" обмежать постачання електроенергії через борг у розмірі майже $6 млн. Про це заявив голова правління "Київенерго" Едуард Соколовський.
Керівник прес-служби підземки Надія Шумак однією з основних причин заборгованості метрополітену назвала відмову уряду компенсувати проїзд пасажирів пільгових категорій. Таких пільговиків зафіксовано на даний момент 20%.
Як з'ясувалося, "Київський метрополітен" у січні нинішнього року використав електричної енергії на загальну суму 5 074 тис. грн, однак оплатив з них лише 3 млн. грн. (59%). Протягом 24-х днів лютого місяця комунальне підприємство використало електроенергії на 4 млн 265 тис. грн, з яких оплатило лише 500 тис. грн.
Ми вчасно проінформували про ситуацію керівництво підприємства і столичну владу", – відзначив Соколовський. В енергокомпанії впевнені, що в цей час немає загроз для того, щоб вживати крайніх заходів, адже "Київський метрополітен" звичайно платить вчасно.
"До березня ще є час, і я щиро сподіваюся, що нам не доведеться вдаватися до таких надзвичайних заходів, як відключення електропостачання", – відзначив він.
У свою чергу, Шумак повідомила, що навіть якщо енергетики відключать метрополітен, це не відіб'ється на перевезенні пасажирів. Без постачання залишаться будівлі, адміністративні споруди, а підземка буде працювати в нормальному режимі.
Раніше "Київенерго" уже намагалося відключити киян від тепла та електроенергії через борг НАК "Газ України" і для покриття різниці в тарифах. Подібні заяви від недавно призначеного керівника енергетичної компанії Едуарда Соколовського звучали вже не раз.
Нагадаємо, критична ситуація склалася в грудні 2008 і наприкінці січня 2009 року. Енергетики погрожували відключити від енергопостачання "Київводоканал" та інші комунальні об'єкти.
Як уже повідомлялося, Едуард Соколовський заявив, що некомпенсована КМДА різниця в тарифах на тепло перед "Київенерго" становить 1,44 млрд. грн.
Акціонерна енергопостачальна компанія "Київенерго" - величезний комплекс, що забезпечує повний цикл енергопостачання Києва (виробництво, передача і розподіл електро- і теплоенергії кінцевим споживачам). Енергетичні джерела і розгалужена мережа теплопроводів, кабельних, повітряних ліній електропередачі дозволяють енергокомпанії повністю забезпечувати потреби Києва (площа міста - порядку 790 кв.км, населення - близько 3 млн. людей) електричною і до 86% - тепловою енергією.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас