"Арселор Міттал" через кризу просить переглянути інвестзобов’язання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Арселор Міттал" через кризу просить переглянути інвестзобов’язання

Фондовий ринок
787
Гірничо-металургійний комбінат "Арселор Міттал Кривий Ріг" просить Фонд державного майна (ФДМ) переглянути інвестиційні зобов'язання комбінату.
Про це повідомила прес-служба ФДМ.
Відповідний лист ФДМ одержав від керівництва комбінату в лютому.
У листі керівництво "Арселор Міттал Кривий Ріг" відзначає, що внаслідок падіння попиту на металопродукцію на світовому ринку збільшувати виробництво сталі до 12 млн тонн сталі на рік, як цього вимагають інвестзобов’язання, недоцільно.
ФДМ зараз вивчає пропозиції комбінату, при цьому фонду знадобиться для цього не менше місяця.
Крім того, ФДМ буде залучати до оцінки пропозицій "Арселор Міттал Кривий Ріг" інші зацікавлені держустанови.
Прес-служба також відзначає, що на даний момент комбінат повністю виконує свої інвестзобов’язання, а ті претензії, які ФДМ пред'являв підприємству щодо їх виконання за 2007 рік, уже зняті.
Нагадаємо, у листопаді 2008 року ФДМ заявив, що допускає відстрочку виконання інвестзобов’язань для власників метпідприємств.
В 2008 році "Арселор Міттал Кривий Ріг" скоротив виробництво сталі в порівнянні з 2007 роком на 23,1% до 6,233 млн. тонн.
"Арселор Міттал Кривий Ріг" є найбільшим виробником сталевого прокату в Україні, спеціалізується на виробництві довгомірного прокату, зокрема арматур і катанки. 95,018% акцій комбінату належить компанії Arcelormittal Duisburg Gmbh, яка входить до складу міжнародного холдингу ArcelorMittal.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас