Нафтогаз не боїться припинення постачання російського газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафтогаз не боїться припинення постачання російського газу

Енергетика
1659
Прес-секретар Нафтогазу Валентин Землянський впевнений у тому, що Україні в наступному місяці не загрожує відключення поставок російського "блакитного палива" за несплату.
Він повідомив K2Kapital про те, що компанія навіть не розглядає подібного розвитку подій. "Ми розрахуємося", - підкреслив він.
Коментуючи повідомлення в російських ЗМІ про те, що в Міжнародний жіночий день, 8 березня, Газпром може знову скоротити постачання газу Україні, Валентин Землянський підкреслив, що "необхідні кошти вже акумульовані". Він також указав на те, що Нацбанк надасть необхідний обсяг валюти, і рішення про надання цього кредиту вже прийняте. Відповідна заява була зроблена ще вчора.
Нагадаємо, раніше передбачалося, що газ може бути перекритий, якщо Нафтогаз 7 березня не заплатить за поставлене в цьому місяці паливо – близько $400 млн. Контракт Газпрому і Нафтогазу про постачання газу в 2009-2019 роках, підписаний 19 січня, передбачає оплату газу не пізніше сьомого числа "місяця, наступного за поставкою" і передбачає перехід на авансову систему розрахунків у випадку першого ж неплатежу.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас